четвъртък, 30 май 2013 г.

Прясно зеле с джанки



Продукти:
  • Една средно голяма българска пролетна зелка
  • Щедра шепа зелени джанки
  • Консервирани или пресни домати [ или доматен сок ]
  • Сол, червен пипер
  • Растително масло и мас
  • Месо [ по желание ]

Запържваме зелето в мазнината, после добавяме доматите и накрая – джанките.
Подправяме със солта и червения пипер, изсипваме в тавичка и добавяме вода, колкото да покрие зелето.
Печем на умерена фурна докато остане на мазнина...

След това с удоволствие хапваме божествена Манджа с джанки...

:-)

* Ако готвим ястието с месо, пържим първо него, вадим го от тенджерата и продължаваме с останалите продукти, след това нареждаме парченцата в тавата.

** Можете да си сготвите и яхния с джанки или Супа от джанки, по бабината рецепта на Гладната Акула...

:-)

*** Неслучайно споменавам българско зеле – вносните зелки са плътни, с твърди листа и дебели жили...

Няма коментари: