Продукти:
- Една средно голяма българска пролетна зелка
- Щедра шепа зелени джанки
- Консервирани или пресни домати [ или доматен сок ]
- Сол, червен пипер
- Растително масло и мас
- Месо [ по желание ]
Запържваме зелето в мазнината, после добавяме доматите и накрая – джанките.
Подправяме със солта и червения пипер, изсипваме в тавичка и добавяме вода, колкото да покрие зелето.
Печем на умерена фурна докато остане на мазнина...
След това с удоволствие хапваме божествена Манджа с джанки...
:-)
** Можете да си сготвите и яхния с джанки или Супа от джанки, по бабината рецепта на Гладната Акула...
:-)
*** Неслучайно споменавам българско зеле – вносните зелки са плътни, с твърди листа и дебели жили...
Няма коментари:
Публикуване на коментар